El líder del PP a Barcelona, Josep Bou, ha defensat una candidatura conjunta entre Catalunya i Aragó per als jocs d’hivern del 2030, com ha plantejat el Govern espanyol. Ho ha fet des de l’Anella Olímpica acompanyat del president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, i el d’Aragó, Luis María Beamonte, i al costat de l’alcalde de Saragossa, Jorge Azcón. Per Bou, la candidatura conjunta és “una oportunitat per Aragó, Catalunya i Barcelona”, i ha demanat a l’alcaldessa, Ada Colau, que no s’hi oposi.

Hem d’acabar amb la Barcelona del ‘no’ d’Ada Colau; que l’alcaldessa digui que no vol creixement i ocupació
Josep Bou, president del Grup Municipal del PP

En l’acte a l’Anella Olímpica, Josep Bou ha reivindicat l’èxit dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992: “Van suposar un abans i un després per a la ciutat”. El líder popular ha destacat el suport que va tenir la candidatura per part de la resta d’Espanya i ha dit que els jocs van donar “prestigi a la ciutat i a la marca Barcelona”. Per això, ha dit que “ens deixarem la pell” perquè els jocs d’hivern del 2030 tinguin el suport de l’Estat.

Barcelona, els Pirineus i… Aragó?

A principis d’agost, la Generalitat va tancar un acord per impulsar la candidatura Pirineus-Barcelona als jocs d’hivern del 2030. Ho va fer després que, a mitjans de juliol, el president Pere Aragonès contactés amb el Comitè Olímpic Espanyol per presentar la candidatura. Al setembre, però, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar que la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030 serà “un projecte de país” amb Catalunya i Aragó “en peus d’igualtat”.

Per tirar endavant la candidatura als jocs d’hivern, Aragonès es va comprometre a consultar el territori dels Pirineus. Precisament, l’alcaldessa va reclamar que es faci també una consulta a Barcelona si ha de posar el nom al projecte olímpic.