“No ens agrada aquest pressupost, no hi podem votar a favor”. El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha deixat clar d’entrada que no comparteix el projecte de pressupost del govern d’Ada Colau per al 2022, que arriba als 3.400 M € pels fons europeus i l’increment del deute. Maragall ha dit que ERC és “molt lluny” d’aprovar els comptes perquè el govern “no enfoca bé” els reptes que té la ciutat. Tot i això, s’ha mostrat disposat a negociar: “Aquí estem disposats a tot per Barcelona”.

Estem molt lluny d’aprovar el pressupost, perquè està molt lluny del que necessita Barcelona
Ernest Maragall, president del Grup Municipal d’ERC

Tot i ser el pressupost més alt fins ara, Ernest Maragall considera que no inclou elements de transformació i canvi que necessita la ciutat. El líder d’ERC no ha volgut detallar quines partides concretes vol modificar, perquè creu que als comptes els falta “un canvi d’orientació” en transformació urbana, transició energètica, bon govern (seguretat i neteja), mobilitat i transport públic. Maragall ha dit que veu “un pressupost conservador per la manca dels dos socis de govern d’articular un projecte conjunt”.

Una llista d’incompliments que “no és el millor punt de partida”

Una altra de les peticions que ERC fa al govern municipal és complir amb els acords pactats en els dos pressupostos aprovats. El regidor Jordi Castellana ha detallat la llista d’incompliments, que inclou la taxa Amazon al comerç electrònic, la compra d’habitatge protegit fruit de la reserva del 30 % de noves promocions o la reforma de la Rambla, i també projectes que s’han anunciat, però que no s’han fet com ERC pretenia com ara el fons de transició energètica, la compra de locals comercials o la transformació dels polígons del Besòs.

Per tot plegat, Maragall ha dit que aquesta llista d’incompliments “no és el millor punt de partida” i demana complir els acords pactats. El republicà ha negat “càlcul electoral” en el “no” al pressupost i ha reiterat que ERC està disposada a escoltar el govern. “Queden setmanes per negociar, però la nostra posició és clara i sòlida”, ha sentenciat.