amazon furgoneta local comercial lloguer

El Grup Municipal d’ERC reclama que Barcelona implanti abans del juny del 2021 una nova taxa per a les grans empreses de comerç electrònic. Els republicans l’anomenen taxa última milla, i ha de servir per gravar l’ús de l’espai públic que fan les plataformes de comerç en línia, com ara Amazon. Aquesta és una de les al·legacions que Esquerra ha presentat a les ordenances fiscals del 2021, que s’han d’aprovar definitivament al ple del 23 de desembre.

En un comunicat, ERC recorda que al setembre del 2019 i al pressupost del 2020 es va aprovar crear una taula d’estudi per desplegar aquesta taxa. Tenint en compte l’increment d’activitat de les plataformes de comerç electrònic amb la pandèmia, els republicans insisteixen que la taula d’estudi es creï ja al gener del 2021 i que la taxa sigui una realitat abans del mes de juny. Al setembre, el primer tinent d’alcalde va anunciar que la taxa es presentaria a finals d’any per implantar-la ja durant el 2021.

A banda d’aquesta petició, el grup que lidera Ernest Maragall demana un estudi per recalcular les quotes de la taxa de terrasses —que es van fer a finals del 2019— tenint en compte la situació actual. També reclamen una reducció del 75 % de la taxa que paguen les guinguetes de les platges i suprimir les taxes de residus, terrasses i guals per a les activitats econòmiques obligades a aturar l’activitat per la pandèmia.