ERC ja té lema per a la precampanya de les eleccions municipals 2023, amb Ernest Maragall com a cap de llista: “Maragall, més que mai”. L’eslògan s’inspira en l’històric “Barcelona, més que mai”, que va fer servir l’Ajuntament de Barcelona l’any 1985 per impulsar la candidatura de Barcelona’92 per organitzar els Jocs Olímpics. En aquell moment, Pasqual Maragall (germà d’Ernest Maragall) era l’alcalde de la ciutat.

El lema s’ha fet públic el mateix dia que Maragall ha presentat un manifest de suport a la seva candidatura, firmat per una cinquantena de personalitats. El manifest pregona que Barcelona “ha perdut el rumb” després d’anys “de governs que no l’han sabut entendre” i demana que, en clau electoral, el 28 de maig no s’hagi de triar entre “experiments fracassats o conceptes obsolets”, en al·lusió a Ada Colau (BComú) i Xavier Trias (Junts).

Acebillo i García-Bragado, amb Maragall

Entre les personalitats que han donat suport a Maragall a través del manifest destaquen Josep Antoni Acebillo (exarquitecte en cap de l’Ajuntament que va presentar una querella contra la superilla de l’Eixample) i Ramon García-Bragado (que va ser tinent d’alcalde pel PSC, amb Jordi Hereu com a batlle). També hi ha els actuals consellers Joaquim Nadal i Joan Ignasi Elena, l’arquitecta Maria Sisternas i el músic Joan Chamorro. Els membres del grup assessor de Maragall també l’han rubricat.

Seré la vostra veu i l’alcalde de tots. No d’un grup o d’una ideologia o d’uns objectius. Seré l’alcalde de Barcelona”
Ernest Maragall, candidat d’ERC a l’alcaldia

“Seré l’alcalde tots i per a tothom”

Des de la Casa Rius, al carrer d’Enric Granados, Ernest Maragall ha agraït els suports al manifest i ha assegurat que “seré la vostra veu” per convertir-se en “l’alcalde de tots i per a tothom”. En aquest sentit, el candidat a l’alcaldia ha demanat que les municipals vagin de projectes per a la ciutat i no d’atacs personals entre els candidats: “Això és el que m’estic proposant i exigint”, ha dit.

A banda de la picada d’ullet a la Barcelona de Pasqual Maragall amb l’eslògan “Maragall, més que mai”, el cap de llista d’ERC també s’ha referit explícitament al seu germà, durant la presentació del manifest de suport:

El meu germà deia que per ser progressista només cal treballar i ser honest. Qui vulgui treballar amb mi, que tingui aquesta capacitat”
Ernest Maragall, candidat d’ERC a l’alcaldia