Ernest Maragall, candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, ha convocat aquest dimarts la primera trobada del que ha batejat com a Consell Barcelona. És un grup d’assessors, de perfils diversos, amb qui debatrà els propers mesos polítiques i línies estratègiques per preparar la cursa cap a les eleccions municipals 2023:

Parlem de Barcelona com a subjecte i de com posem les nostres millors capacitats al servei d’aquest projecte”
Ernest Maragall, candidat d’ERC a l’alcaldia

Entre els primers membres d’aquest consell hi ha figures destacades d’Esquerra Republicana, com el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, l’exconseller Raül Romeva i l’exconsellera i delegada actual del govern a Madrid, Ester Capella. Però Maragall també ha convocat membres de la societat civil, referents en àmbits diversos, com l’advocada Carme Forcadell, Olga Arderiu, el catedràtic Joan Queralt, l’arquitecte en cap de l’Ajuntament durant el mandat de Jordi Hereu, Oriol Clos, l’exdirector del Liceu Josep Caminal (que va ser regidor de CiU a l’Ajuntament) i l’impulsor del projecte Ciutadella del coneixement, Francesc Subirada.

En la primera sessió del Consell Barcelona també hi han participat dues regidores actuals del Grup Municipal d’ERC a Barcelona: Elisenda Alamany i Gemma Sendra. Malgrat envoltar-se d’aquestes figures, Ernest Maragall no ha volgut esclarir si algun dels membres del consell aniran a la llista republicana a les eleccions del maig. L’únic que ha dit ha estat: “M’agradaria que hi fossin tots”.