Maragall lema

El candidat d’Esquerra Republicana, Ernest Maragall, ha presentat el lema per a les eleccions municipals 2023, en un acte que ha volgut ser també una demostració de força amb suports de personalitats de Barcelona.

El lema de precampanya és “Maragall, més que mai”, una consigna que recorda molt allò de “Barcelona, més que mai”, una campanya institucional de l’Ajuntament de Barcelona de mitjans dels anys 80, quan a la ciutat governava el socialista Pasqual Maragall, germà del candidat d’ERC.

La campanya “Barcelona, més que mai” es va llançar en un moment en què la ciutat es trobava en plena cursa per a la candidatura dels Jocs Olímpics del 1992. L’eslògan va ser ideat per Enric Casas, autor també del “Visc(a) Barcelona”, i destacava l’orgull de pertinença a una ciutat que un any després, el 1986, va ser designada com a seu olímpica. Fins i tot, el logotip oficial de Barcelona 92 recollia els mateixos colors.

Campanya institucional de l’Ajuntament de Barcelona de l’any 1985

Ernest s’inspira en Pasqual

Ernest Maragall s’ha volgut inspirar en aquella Barcelona comandada pel seu germà. El record és intencionat i palès. Fins i tot en l’acte de presentació ha volgut recordar la visió de Pasqual Maragall sobre ser progressista: “Només cal treballar i ser honest”.

Com deia el meu germà, per ser progressista només cal treballar i ser honest”
Ernest Maragall, candidat d’ERC

I “Barcelona més que mai” també va ser una cançó de La Trinca. En un programa de TV3 l’any 1987 — Barcelona havia estat proclamada seu dels Jocs Olímpics mig any abans— el grup va convidar l’alcalde Maragall. L’eufòria de Barcelona 92 encara durava. Per cert, poc després d’aquestes imatges, el juny del 1987, Pasqual Maragall va tornar a guanyar les eleccions.