L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha criticat durament les informacions als mitjans de comunicació sobre l’apunyalament mortal d’un home durant les Festes de Mercè i els actes vandàlics que s’han produït. En un missatge a Instagram lamenta que aquests dos fets “generin hores i hores de televisió repetint i instal·lant la idea de violència a Barcelona“, mentre al mateix temps s’obvia que “la mateixa setmana s’han produït sis assassinats més a Catalunya“. “Llavors, per què les notícies diuen que només Barcelona té un problema de violència?”, es lamenta.

L’alcaldessa afirma que els preocupa i lamenten aquesta mort. A més, insisteix que, com totes les accions violentes, “han de ser investigades i els responsables han de respondre davant de la justícia”. En aquest sentit, recorda que ja s’han fet detencions i que la policia manté oberta la investigació dels fets. “Volem que els Mossos investiguin a fons i que es faci tot el necessari perquè no es repeteixi, però ja n’hi ha prou de difamar Barcelona!“, conclou el missatge.

Un milió de persones han gaudit de la festa

Colau destaca que “encara que els titulars els ocupin els atacs intolerables d’una minoria”, cal reivindicar “que la majoria de la ciutadania ha celebrat aquests dies la cultura, l’alegria i la convivència en la diversitat”. En aquest sentit, recorda que “més d’un milió de persones han gaudit d’aquesta Mercè, cada cop més descentralitzada, i “amb nous escenaris” com el Parc de l’Aqüeducte a Ciutat Meridiana. “El problema realment ha sigut què triar entre tanta oferta de qualitat”, ha afirmat.