El president del Grup Municipal d’ERC, Ernest Maragall, insisteix a demanar que es retiri de l’ordre del dia l’aprovació inicial del pressupost de l’Ajuntament de Barcelona a la Comissió d’Economia d’aquesta tarda. D’aquesta manera, sense dir-ho explícitament, Maragall dona a entendre que els republicans votaran en contra de la tramitació. “Li vaig demanar personalment (a Collboni), li he demanat públicament, i encara és a temps de retirar el punt de l’ordre del dia i començar a fer les coses bé”, ha dit en una entrevista al ‘Cafè d’idees’, de TVE.

Maragall creu que l’avís de Collboni que sense pressupost es perdran 715 milions d’euros de despesa corrent i inversions “és una excusa vella i bastant dolenta”. Assegura que un vot negatiu aquest dimarts no aboca els comptes a una pròrroga, perquè es poden presentar de nou més endavant. Fins i tot, en cas d’una pròrroga afirma que hi ha mecanismes per aprovar nous conceptes de despesa, i acusa l’alcalde de fer “xantatge a Barcelona” amb “missatges alarmistes”.

Més lluny d’ERC, més a prop de Trias

Maragall critica que “Collboni s’està allunyant de qualsevol escenari d’entesa”, tant pel contingut com per la manera com enfoca les relacions amb els grups polítics”. “Parla molt amb l’alcalde de Madrid o amb el rei, però amb mi ha parlat dues vegades amb mitja hora”, lamenta el republicà. Assegura que l’alcalde “no ha fet el mínim esforç” per dialogar amb ells i no descarta que estigui fent un acostament a TriasxBCN.

Crítiques a la “subordinació madrilenya” de Collboni

Pel republicà, una altra mostra d’aquest allunyament de les polítiques progressistes és la “subordinació madrilenya” que Collboni ha mostrat aquest dilluns durant la seva visita a la capital. L’acusa de tenir una actitud d’entrega i, fins i tot, d’imitar les polítiques populars d’Almeida.