L’endemà del 26-J, Xavier Domènech ha comparegut acompanyat del seu equip a les eleccions generals per explicar com veu la formació els resultats electorals. Per una banda, la victòria que han aconseguit a Catalunya (on ha mantingut els 12 escons als quals van arribar el 20-D) i, per altra, la victòria del PP a l’estat i el fracàs de la confluència d’Units Podem que -malgrat que les enquestes i sondejos parlaven d’un “sorpasso” al PSOE- al final va quedar lluny.

Amb una aritmètica complicada, Domènech ha admès que encara hi ha possibilitat d’un govern pel canvi “que si hi és, hi serem, però que, si no, farem oposició”. Hauria de ser un govern amb el PSOE i que tingués el vistiplau d’altres formacions independentistes, cosa que veu difícil. Creu que serà una legislatura en què s’haurà de treballar molt i en què “haurà de prevaldre el pacte per sobre la imposició”. També ha dit que descarta unes terceres eleccions perquè considera que tant el PP i el PSOE rebran pressions per posar-se d’acord.

Sobre el referèndum, ha dit que “continua sent compromís de formació de qualsevol tipus de govern, com també ho són altres propostes com les mesures de la PAH o la lluita contra la corrupció”.