Fa dos anys i mig que el Cinema Urgell no projecta cap pel·lícula. L'edifici té els dies comptats perquè avui se n'ha aprovat l'enderroc. El substituiran un supermercat que anirà soterrat, i un aparcament que es farà a peu de carrer, de 700 metres quadrats. Una ampliació en el projecte que s'ha fet a canvi de cedir gran part de la superfície de l'antic cinema per fer-hi un interior d'illa d'ús públic. JANET SANZ, tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat "La recuperació de més de mil metres quadrats de zona verda, d'espai públic i que planteja una superfície comercial que només suposa l'increment de 766 metres quadrats del que ja hi havia previst." El projecte, que s'heretat del govern anterior, ha rebut el suport de Barcelona en Comú, Convergència i Unió, Ciutadans i Esquerra Republicana. La CUP hi ha votat en contra perquè considera que perjudica el comerç de proximitat, i perquè no comparteix la construcció de l'aparcament. Per motius similars, PP i PSC s'hi han abstingut. DANIEL MÒDOL, regidor del PSC "El donar ús a un immoble que a dia d'avui està tancat ens sembla que és favorable. El que no ens sembla tan favorable és la ubicació molt propera del mercat de Sant Antoni, els problemes de càrrega i descàrrega." JAVIER MULLERAS, portaveu del PP "Seguim entenent des del grup popular que la solució d'un aparcament en superfície no és la més adequada." "Tot el projecte es farà en una sola fase d'obres i el promotor s'ha compromès a tenir-lo enllestit en un termini màxim de dos anys." El planejament aprovat inclou un passatge d'accés a l'interior d'illa des del carrer del Comte Borrell, on hi ha la sortida d'emergències del cinema, i per on també s'accedirà al supermercat.

En el lloc de l’antic cinema Urgell, a l’Eixample, que fa més de dos anys que es va tancar, s’ha aprovat fer per als veïns un interior d’illa que el propietari ha cedit a l’Ajuntament a canvi de construir-hi també un supermercat. El local comercial es farà al subsòl i a la planta baixa hi haurà un aparcament. El projecte s’ha heretat del govern municipal anterior.

Pel que fa l’interior d’illa, seran gairebé 1.000 metres quadrats de zona verda entre els carrers del Comte d’Urgell i Comte Borrell, i els carrers de Floridablanca i Sepúlveda. L’accés es farà a través d’un passatge des del carrer del Comte Borrell, des d’on també es podrà entrar al supermercat. A la planta baixa s’hi ubicarà un aparcament de 766 metres quadrats, vinculat al local comercial, que anirà a un pis sota terra. El local tindrà entre 1.300 i 2.500 metres quadrats, que és el que permet la normativa.

El projecte ha rebut el suport de Barcelona en Comú, CiU, Ciutadans i ERC, i l’abstenció del PSC i el PP. La CUP hi ha votat en contra perquè no comparteix la construcció d’un aparcament que “fomenta l’ús del vehicle privat”. CiU, que va ser l’impulsor del projecte en el mandat anterior, ha valorat la recuperació de l’interior d’illa, mentre que la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha explicat que calia adequar el projecte a la normativa.