ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "La Maquinista, a més de ser un centre comercial, gràcies a les aportacions del PP és i ha de ser un referent de 300 vivendes socials, equipaments de gent gran, de 1200 nous llocs de treball, d'una inversió de 300 milions d'euros, d'un nou poliesportiu, de les noves zones verdes." PRÒSPER PUIG, president de l'Eix Comercial de Sant Andreu "L'impacte és molt important. Ells tenen una capacitat d'atracció molt bèstia i evidentment nosaltres lluitar contra aquest format de comerç ens és molt complicat. Ells tenen grans marques que atreuen moltíssima gent i a nosaltres el que ens passa és que gent que podia venir als nostres eixos comercials se'n va cap a aquests centres comercials."

El líder municipal del PP ha reiterat que va ser un govern tripartit el que va autoritzar al seu dia la construcció del Centre Comercial La Maquinista. Alberto Fernández ha acusat el govern municipal d’endarrerir la construcció d’equipaments i de pisos protegits que es van pactar amb CiU en l’aprovació definitiva d’aquest pla urbanístic“Gràcies a les aportacions del PP, La Maquinista és i ha de ser un referent d’habitatges socials, equipaments de gent gran, de 1.200 nous llocs de treball, d’una inversió de 300 milions d’euros, d’un nou poliesportiu, de les noves zones verdes”, ha defensat Fernández Díaz.

Per la seva banda, els comerciants de Sant Andreu es mostren satisfets de la decisió de l’Ajuntament d’aturar el projecte d’ampliació de La Maquinista. Segons el president de l’Eix Comercial de Sant Andreu, Pròsper Puig, “l’impacte del centre comercial és molt important i lluitar contra aquest format de comerç és molt complicat”. A més, assegura que “gent que podia venir als nostres eixos comercials se’n va cap a aquests centres comercials”.