El José i la M. Luisa formen part del següent grup de veïns del Bon Pastor que es traslladarà d'una casa barata a un pis. Després de 40 anys entre aquestes parets, estan contents de canviar d'estil de vida i d'estrenar habitatge. MARIA LUISA ALBADALEJO, veïna "Aquí estás viviendo en la calle. Antes pasaba el barrendero, ahora no pasa. Cada día estamos peor y no puede ser. Tienes que limpiarte tú la puerta si quieres tenerla limpia y así tampoco no se puede estar toda la vida." JOSÉ ORILLOSA, veí "Ya han empezado, que sigan a ritmo, que acaben y que las dejen bien." Des del juliol, les grues treballen a ple rendiment en dos terrenys del barri. Aquí s'han d'aixecar dos edificis. En total, s'hi reallotjaran 121 famílies de la tercera fase de la remodelació del barri. I, finalment, després de la pressió veïnal, en aquest solar es construirà el tercer immoble previst. Recentment l'Ajuntament ha arribat a un acord amb el banc Santander per finançar les obres. El futur edifici, que es començarà a construir el proper any, tindrà 46 habitatges i places d'aparcament. Els veïns podran comprar el pis, llogar-lo o viure-hi en règim vitalici. La construcció d'aquest bloc també permetrà que es comencin a reallotjar veïns de la següent fase, la quarta. PAQUITA DELGADO, presidenta de l'AV Bon Pastor "Con este tercer edificio se adelantará bastante de la cuarta. Con lo cual, tenemos muchas más esperanzas de que luego se agilice mucho más la cuarta fase." La construcció dels tres edificis, que va amb dos anys de retard, està previst que finalitzi a finals de 2015. Llavors, segons el projecte, quan acabi la següent fase, la quarta, s'hauran reallotjat tots els veïns.

Els diners han arribat gràcies, novament, a un acord amb el banc Santander, que garanteix que s’hi facin pisos tant de compra com de lloguer, com reclamaven els veïns. Els reallotjats tindran l’opció de comprar o llogar un pis de l’anomenat edifici F2, o bé viure-hi en règim vitalici, segons el que més els convingui. Es desencalla, així, una operació que, per falta de finançament, impedia seguir amb el procés de remodelació del barri del Bon Pastor.

El nou bloc, projectat pels arquitectes Carles Valls i Noemí Musquera, tindrà habitatges d’entre 60 i 89 metres quadrats i amb dues, tres i quatre habitacions. El Patronat Municipal de l’Habitatge confia tenir-lo enllestit a finals de 2015. Quan estigui acabat, es podrà avançar aleshores en la fase següent de remodelació, la quarta, que preveu la desaparició de les cases barates, actualment en molt mal estat. Aquests treballs se sumaran als que ja hi ha en marxa: la construcció de 121 pisos més corresponents a la tercera fase del pla, unes obres que es van iniciar al juliol. La previsió, en aquest cas, és que s’ultimin el juny de 2015.

Paral·lament a aquestes edificacions, l’Ajuntament ha començat a urbanitzar aquest estiu els carrers dels entorns. D’aquí a un any es compta haver acabat aquesta reforma, que abasta més de 10.000 metres quadrats de l’àmbit comprès pels carrers d’Òrrius, Llinars del Vallès, Estadella i Flix. Se n’estan reordenant els vials actuals i els estacionaments per a vehicles, i s’hi instal·larà nou mobiliari urbà i arbrat. A partir d’aquesta tardor, també es milloraran els accessos al Centre Cívic Bon Pastor, reforma que culminarà igualment el segon semestre de 2014.