Barcelona ha tancat el 2011 amb un dèficit financer de 474 milions d'euros, o el que és el mateix ha demanat prop de 500 milions a bancs i caixes per finançar-se. Això són 50 milions menys del que estava previst. Entre les raons que expliquen aquesta diminució del dèficit hi ha un augment dels ingressos, un 20% més del previst, i la reducció de la despesa corrent. Malgrat que a primer cop d'ull aquesta dada pot semblar negativa, el govern municipal ha destacat que la ciutat té capacitat per finançar-se, ja que ha tancat l'exercici amb un estalvi de 112 milions. L'equip municipal ha llançat el missatge que Barcelona és solvent i una plaça segura per a la inversió. I més després que la setmana passada refusés adherir-se al pla de finançament per a proveïdors com sí que s'hi van veure obligades la gran majoria de ciutats espanyoles. Segons Sònia Recasens, l'Ajuntament ha fet els deures i no haurà de modificar el pressupost de 2012. L'Ajuntament s'està planetjant arribar el dèficit zero aquest 2012 avançant-se un any al que preveu el Pla econòmic financer.

L’Ajuntament ha llançat el missatge que la ciutat és solvent, i ha explicat que l’objectiu del govern municipal és arribar al dèficit zero aquest 2012 i avançar-se així al que preveia per a 2013 el Pla econòmic financer. Aquesta mesura, però, dependrà del que acabi decidint l’Estat en relació amb les transferències a l’Ajuntament.

Entre les raons que expliquen un dèficit menor hi ha un augment d’ingressos corrents per una recaptació de taxes més alta, menys despeses i menys inversió. Un altre element que ha tingut un impacte positiu a la caixa de l’Ajuntament ha estat la venda de Serveis Funeraris.