Barcelona no és morosa. Així ho ha assegurat avui l'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, que ha explicat que l'Ajuntament no s'acollirà al pla d'ajuts del Ministeri d'Hisenda per pagar les factures endarrerides. Per una senzilla raó... XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Perquè no en tenim. És una administració que no ha entrat en aquest joc des de fa temps. No hem tingut la situació d'altres administracions ni en l'època de l'anterior govern." De fet amb els números a la mà, l'Ajuntament concreta que Barcelona té cinc factures per pagar que amb prou feines superen els 1.000 euros. Una situació que contrasta amb la de Madrid, que deu més de mil milions d'euros als proveïdors repartis en 16.000 factures. L'alcalde ha reconegut que el govern municipal anterior va fer, en aquest sentit, una bona gestió. Per això ha explicat que el consistori seguirà amb la política de no gastar més del que es té. A més ha afegit que l'objectiu de cara a finals d'any és arribar a pagar les factures a 30 dies, quan ara es paguen a 42 dies.

Xavier Trias ha dit que la decisió del govern és per a administracions que es troben en una situació límit, i que aquest no és el cas de Barcelona: “No és veritat que estiguem en una situació límit”, ha dit. L’alcalde assegura que l’aposta del govern municipal és la de generar credibilitat i confiança: “Podem anar i donar una imatge al món que aquesta administració és seriosa.”

L’alcalde ho ha dit el dia en què s’esgota el termini perquè els ajuntaments enviïn al Ministeri d’Hisenda la relació de deutes que tenen amb els seus proveïdors. És el requisit que ha marcat el ministeri perquè els consistoris puguin accedir a un pla d’ajudes que permetrà pagar les factures pendents. En total, l’executiu posarà a disposició dels ens locals uns 18.000 milions d’euros. Barcelona, però, ha anunciat que no s’hi acollirà perquè diu que no té problemes de solvència.