CARLOS MACÍAS, portaveu de la PAH "És un home gran amb 73 anys que tenia un pis pagat amb l'esforç de tota la seva vida i que ha patit una estafa. L'Alfredo li diu a Bankia: 'Queda't el pis però deixa'm morir-ne al meu pis'. Llavors el que li estem dient és: 'Feu un lloguer indefinit perquè aquest home es pugui quedar a casa seva i estar tranquil'. Cobra uns 700 euros, la seva situació econòmica no millorarà. No pot pagar un lloguer de 400 ni un lloguer de mercat. És impossible. I aquí el que exigim a Bankia és que un any després doni solució."

L’Alfredo va ser víctima d’una estafa familiar que ha acabat amb l’embargament del seu habitatge per part de Bankia. L’entitat bancària va emetre una ordre de desnonament del seu pis l’octubre de 2015, tot i que el va aconseguir aturar amb l’ajuda de la PAH. Des de llavors, la plataforma està negociant amb Bankia i encara no han trobat una solució. Per això aquest dimarts han presentat un manifest a tots els grups municipals de l’Ajuntament perquè pressionin Bankia. Demanen la condonació total del deute i que atorguin a l’Alfredo un lloguer social vitalici de 100 al mes. “L’Alfredo li diu a Bankia: ‘Queda’t el pis però deixa’m morir-me al meu pis'”, explica el portaveu de la PAH, Carlos Macías.

La PAH denuncia que Bankia no ha cedit cap pis a l’Ajuntament per destinar al lloguer social i que l’entitat va ser rescatada amb diners públics. En aquest sentit, Macías ha demanat al consistori que apliqui les sancions necessàries si Bankia no posa a disposició de l’Administració tots els pisos buits que acumula, tal com preveu