L’assemblea de la mesa política de la CUP Capgirem Barcelona votarà aquest dijous si accepta que la diputada al Parlament Eulàlia Reguant rellevi Josep Garganté a l’Ajuntament. Aquesta és la proposta que ha fet el Secretariat Nacional de la CUP, que preveu que Reguant compagini la tasca de diputada i regidora fins al 2 d’octubre, quan es calcula que s’incorporarà plenament al grup municipal. Reguant era la número quatre a la llista de la CUP a les eleccions del 2015, al darrere de Garganté.

En un comunicat, la CUP diu que les executives local i nacional prefereixen respectar l’ordre de la llista electoral, ja que asseguren que es va pensar “en clau de gènere i de representació per barris” i també per l’aposta municipal que fa la formació i pel moment polític que viu Catalunya. La proposta que fa la CUP és que Reguant es mantingui com a diputada tot el que queda de juny i que al juliol i setembre assisteixi a la Comissió d’Economia i al plenari municipal mentre continuï al Parlament.

La CUP recorda que el codi ètic de la formació no permet l’acumulació de càrrecs públics, però argumenta que la compaginació que planteja per Reguant seria inferior als dos mesos, ja que a l’agost se suspenen les activitats al Parlament i al consistori. El fins ara regidor de la CUP Capgirem Barcelona, Josep Garganté, va anunciar a mitjan maig que deixava l’Ajuntament, tal com es va comprometre a inicis de mandat. Al ple de finals de maig va aprofitar una intervenció per fer un discurs de comiat.