El termini de presentació de sol·licituds de subvencions s’amplia de 15 a 20 dies: començarà el 28 de desembre i s’allargarà fins al 21 de gener. D’altra banda, el consistori ha introduït un nou criteri d’avaluació i valorarà positivament els projectes que incorporin la perspectiva de gènere i igualtat. En la mateixa línia, les entitats també hauran de presentar un document segons el qual mai han estat sancionades per pràctiques discriminatòries.

Els tres àmbits de subvenció que s’incorporen a aquesta convocatòria sumen un pressupost de 730.000 euros. La línia destinada al consum responsable, amb un import de 300.000 euros, vol donar suport a les entitats que agrupen consumidors. En el cas de l’economia cooperativa, es preveu una partida similar, de 330.000 euros, per a projectes de recerca i de formació en aquest àmbit. Per acabar, la línia específica per a la tasca en LGTBI està associada a un pressupost de 100.000 euros per a iniciatives que treballin amb joves i amb víctimes de violència en aquest àmbit.

Més transparència
El regidor de Presidència i Territori, Eloi Badia, ha destacat que les bases d’aquesta nova convocatòria potencien la transparència. A partir d’ara, les entitats que rebin ajuts superiors als 10.000 euros s’hauran de sotmetre a la fiscalització de la recentment creada l’Oficina de Transparència i Bones Pràctiques de l’Ajuntament. Una mesura que enllaça amb el que està previst a la Llei de transparència, que també obliga les entitats subvencionades a informar l’Ajuntament de les retribucions dels seus òrgans de direcció o administració per tal de fer-les públiques.

En aquest sentit, Badia considera que en els últims temps s’ha impulsat una “política de convenis” i ara l’aposta és una “política de subvencions que està reglada, que té uns criteris de valoració i unes valoracions externes”. L’any passat es van presentar 5.516 sol·licituds de subvenció i se’n van atorgar 4.135 a projectes d’entitats però també a empreses, fet que va despertar les queixes del Consell d’Associacions de Barcelona.