Amb la vista posada en la primera reunió de la comissió mixta de desnonaments de després del 24-M, Ortiz ha explicat que el consistori no parteix de zero. Ha destacat el treball avançat per les entitats socials i la síndica de greuges i ha dit que des del govern es vol apuntar la direcció dels canvis que s’han de fer. “Hem de millorar la comunicació amb els jutjats, el vincle amb serveis socials… són qüestions clau”, ha dit Ortiz.

La segona tinenta d’alcalde creu que la lluita contra la desigualtat no s’ha d’abordar només des de l’àrea de Drets Socials “sinó des del conjunt del govern” i posa l’accent en l’atenció d’emergència social i els 70.000 nens en situació de pobresa. “El que cal és tenir clares les prioritats”.

Ortiz ha defensat el model d’escoles bressol municipals com a exemple “de cohesió i equitat” i ha dit que és un model reconegut internacionalment. Sobre el canvi de gestió d’aquests equipaments, la tinenta d’alcalde ha dit que l’Ajuntament “no pot ser una font de generar precarietat i pobresa. Tenim treballadors i treballadores municipals cobrant sous de misèria i amb unes condicions laborals dolentes”.