Aquest edifici acollirà una trentena de refugiats a partir del mes de març, és l'anomenada Casa Bloc, que antigament havia estat la residència de vídues de militars i que és al districte de Sant Andreu. De les desenes d'habitatges que hi ha, se'n destinaran 26 a les persones que necessiten refugi. LAIA ORTIZ, regidora de Sant Andreu "Estem parlant d'un espai d'acollida i de certa transitorietat, potser ara ens vénen algunes persones d'Ucraïna i de diverses nacionalitats però en sis o vuit mesos pot canviar perfil, hem de recordar que són persones que han demanat asil però clar, això pot anar fluctuant." L'Ajuntament ja ha informat els veïns i també les associacions de comerciants de Sant Andreu de com es farà l'acollida d'aquesta trentena de persones. Les persones que s'instal·laran en aquests habitatges han demanat asil prèviament i s'estaran aquí uns 6 mesos, aquest és el període de temps que marca l'Estat, però hi ha associacions que demanen que el període d'adaptació sigui més llarg i pugi arribar a l'any. Els refugiats arribaran en les properes setmanes.

La trentena de persones refugiades que s’allotjaran en aquest conjunt arquitectònic tan emblemàtic de Sant Andreu havien demanat prèviament l’asil, i provenen de diferents indrets, sobretot d’Ucraïna. Ortiz ha explicat que s’instal·laran als 26 habitatges residencials de la Casa Bloc, construïda entre 1932 i 1936 i propietat de la Generalitat. L’any 1992 el govern català la va declarar Bé d’Interès Cultural.

La regidora ha explicat que els habitatges es rehabilitaran i seran residències temporals. Pel que fa al temps d’estada, ha explicat que les competències de les persones nouvingudes depenen de l’Estat i que en principi es preveu que sigui de sis mesos, malgrat que algunes associacions treballen perquè el període d’adaptació sigui d’entre nou mesos i un any.

Segons Ortiz, “no volíem que els veïns s’assabentessin pels mitjans” i per aquest motiu el consorci es va reunir amb ells la setmana passada. També amb associacions de comerciants i associacions de refugiats. La regidora ha explicat que “molts veïns s’ofereixen per col·laborar. Hi ha molt bona predisposició”.

La regidora també s’ha mostrat molt molesta amb la licitació que va fer Adif de les obres per l’estació de la Sagrera, i ha afirmat que “si cal anirem per la via judicial“.