“Han passat dos anys i probablement no s’ha estat a l’altura de generar complicitats entre totes les forces de l’oposició, de cohesionar el grup municipal, de generar una alternativa i de fer una oposició consistent”

. Així de contundent s’ha expressat Laia Bonet a l’entrevista del ‘BTV notícies matí’ a l’hora de qualificar la feina a l’Ajuntament d’un dels adversaris a les primàries, Jordi Martí, president del Grup Municipal del PSC. Amb aquestes paraules s’ha volgut diferenciar d’un candidat amb qui comparteix crítiques a la direcció i un discurs similar en l’àmbit nacional. “Hi ha una part de responsabilitat que diferencia Jordi Martí de mi”, ha prosseguit Bonet, que ha afegit que “aquest fracàs o oportunitat perduda en l’actuació del grup municipal i del lideratge de Jordi Martí ha fet que siguem cinc els candidats que tinguem ganes de posar-nos-hi”.

La candidata ha reconegut que l’única possibilitat que té el PSC de tornar a governar al consistori és amb un pacte amb les altres forces d’esquerres, tot i que no ha precisat amb quines. Bonet, però, ha dit que més enllà d’una majoria política, el que cal és “una nova majoria social més enllà de la suma de sigles”. De cara a les primàries d’aquest dissabte, Laia Bonet ha insistit en la crida a la participació per donar més legitimitat al procés i a reforçar el candidat que guanyi. “Prefereixo perdre amb molta participació que no pas guanyar amb poca participació”, ha afirmat. La candidata ha criticat també l’acció de govern de l’alcalde Trias, a qui ha retret que no faci front a les desigualtats socials de Barcelona.