Les xifres les ha fet públiques la Federació de Barcelona del PSC en el seu blog de transparència. Aquest dimarts s’hi ha afegit la tercera declaració de despeses dels candidats durant la campanya que, sumat a les declaracions de la precampanya situen Jaume Collboni i Carmen Andrés al capdavant del rànquing dels candidats que més diners s’han gastat fins ara. En tercer lloc hi ha Jordi Martí, amb 5.451,1o euros. El segueixen Laia Bonet, amb una despesa de 3.693,10 euros i Rocío Martínez-Sampere, amb 3.046 euros gastats.

El reglament de les primàries limita la despesa per candidatura a 50.000 euros, dels quals cada candidat pot aportar un màxim de 10.000. Quant a les aportacions a la campanya, Collboni i Andrés també són els dos candidats que més diners hi han posat de la seva butxaca. L’exdiputat al Parlament n’ha aportat 7.404,31, mentre que la regidora hi ha posat 7.396,60 euros. Per la seva banda, Jordi Martí ha reconegut que ha aportat a la campanya 3.500 euros de la seva butxaca. El segueix Rocío Martínez-Sampere, amb 1.236 euros i Laia Bonet, amb 747,44 euros.

La coordinadora de la Comissió Organitzadora de les primàries, Lourdes Muñoz, ha explicat en roda de premsa aquest dimarts que a banda dels diners que han aportat els candidats, hi ha hagut donacions per part de ciutadans per valor de 20.000 euros. A més, el partit ha recaptat 6.000 euros a través d’una campanya de microdonacions per finançar un vídeo sobre les primàries. La federació disposa ja d’un registre de ciutadans de fora del partit amb més d’11.000 persones que podran votar a les primàries aquest dissabte, a banda de militants i simpatitzants. Muñoz ha dit que confia que les persones que han avalat candidatures i que s’han registrat vagin a votar, i espera que se superi la participació en les primàries que el 2011 van enfrontar Jordi Hereu i Montserrat Tura.