MIQUEL CATASÚS, vocal d'urbanisme de l'AV Clot - Camp de l'Arpa "Queda molta feina a fer. Sobretot també queda feina a fer perquè ara en la nova fase que estem a un any de les eleccions municipals, aquest tema que ha sigut de consens també ens quedarà la feina d'intentar que segueixi sent també de consens, que el voler marcar perfil dels partits no ens porti a situacions difícils."

En una assemblea a la Farinera del Clot, les associacions de veïns signants del Compromís per Glòries (el Poblenou, la Sagrada Família, el Fort Pienc i el Clot – Camp de l’Arpa) han commemorat el setè aniversari d’aquesta fita amb un manifest en què reclamen que “les circumstàncies polítiques no interfereixin en les decisions que s’hauran d’anar prenent”. “Glòries és un projecte de ciutat, en el qual tots estem implicats, i ja ha arribat l’hora de materialitzar la fase final del parc.” En el mateix document, els veïns demanen que els períodes pre i postelectoral de les municipals de 2015 “no serveixin per qüestionar, posposar o dificultar els objectius consensuats”.

Un cop iniciat l’enderroc de l’anella viària, els representants veïnals posen ara l’accent en la construcció del túnel de la Gran Via, que ha de començar a principis de 2015. “És decisiu i fonamental que s’aprovi el projecte executiu abans de finals d’any”, reclamen els veïns al manifest per poder fer realitat el nou parc. Consideren també que el túnel és “una obra cabdal que ha de tenir continuïtat en el proper mandat, amb les dotacions adients al pressupost”. Els veïns celebren, no obstant això, que la proposta guanyadora per al disseny de la plaça, Canòpia urbana, reculli els acords del Compromís per Glòries en habitatge i equipaments.