Un dels punts de trobada més concorreguts de Gràcia es transformarà abans que acabi l’any. La plaça del Sol renovarà els escocells, l’arbrat i les escales d’accés al pàrquing, i una de les intervencions més visibles serà la retirada de la pèrgola, com ja van avançar fa uns mesos a BTV els veïns i comerciants. De fet, és una demanda d’aquest col·lectiu perquè consideren que l’estructura es converteix diàriament en un refugi per a aquells que fan “botellón” a la plaça. Segons l’Ajuntament, la reforma de l’espai vol potenciar l’ús diürn per sobre de l’activitat nocturna que s’hi concentra. Encara s’està treballant en el disseny de la nova plaça, però l’Ajuntament ja ha anunciat que es vol introduir el verd, amb flors i plantes, en un espai caracteritzat pel ciment. L’activitat de les terrasses dels bars i restaurants es mantindrà, tot i que s’estudia que canviïn d’ubicació. Les obres es faran entre setembre i desembre, per evitar que coicideixin amb la Festa Major de Gràcia.

Les obres del Diamant, després de l’estiu

La reforma de la plaça del Diamant també arribarà a partir del setembre. Com ja es va informar fa setmanes, s’hi potenciarà el vincle històric. L’escultura dedicada a la Colometa, protagonista de la novel·la ‘La plaça del Diamant’, de Mercè Rodoreda, es restaurarà i incorporarà punts d’il·luminació per guanyar visibilitat. Les portes d’accés al refugi antiaeri canviaran d’aspecte, mentre que la plaça també sumarà espai verd. Es passarà dels nou als 18 exemplars d’arbres de copa gran. El projecte de reforma té un pressupost de 190.000 euros.

La reforma de la plaça de la Sedeta, a punt

Les obres de la plaça de la Sedeta, al barri del Camp d’en Grassot, acabaran en els propers dies. La plaça serà totalment accessible, ja que s’hi han eliminat els esglaons i els desnivells, i l’amfiteatre canviarà la ubicació, se situarà a la banda del passatge de Llavallol. L’obra costarà 491.043 euros. Un cop acabada la remodelació de l’espai, arrencarà la construcció del Centre d’Atenció i Recursos per a Famílies, amb espais per a les entitats i bucs d’assaig.

Les obres de reurbanització de la plaça de Gal·la Placídia acabaran el pròxim mes de juny. S’hi està renovant el paviment, el mobiliari urbà, la zona de jocs infantils, l’enllumenat i la plantació d’arbres.

Els treballs a la plaça de les Dones del 36 estan també a punt d’acabar-se. S’ha aixecat per renovar el sistema de clavegueram, que estava malmès i provocava filtracions d’aigua. Aprofitant aquesta obra es milloraran el paviment i la zona enjardinada. Les obres acabaran a finals d’aquest mes d’abril.

Durant el darrer trimestre de 2013 es van fer actuacions puntuals a la plaça de Lesseps. S’hi va construir una nova àrea de jocs infantils i es va refer la zona verda, replantat més herba. Els treballs s’han fet per restituir l’espai ocupat pel pou d’atac de les obres de l’L9 del metro.