Més enllà de l’acte central de la campanya “Ara és l’hora”, les sectorials de l’ANC continuen treballant al territori per debatre sobre el 9-N i la independència de Catalunya. Aquest dissabte han celebrat unes jornades per estudiar les possibles conseqüències de no votar en la consulta del 9 de novembre.

És la tercera jornada que s’organitza per reflexionar sobre aquest possible escenari, i en aquest cas ha servit per debatre-ho des d’un punt de vista polític, social, econòmic, i també jurídic. Tot i que les xerrades ja fa dies que se celebren,  l’organització admet que l’opció de no votar s’ha deixat entreveure com a possible escenari en les darreres setmanes.

Per això, l’organitzador de l’acte, Josep Arranz, insisteix que malgrat la votació del 9-N “ja no sigui la que es proposava en un inici, treballarem perquè aquesta votació sigui massiva”. Tot i així, afegeix que ho faran “amb un ull alerta, perquè podria ser que en l’últim moment, davant d’una amenaça legal, algú tingués la temptació de no posar les urnes.”