ORIOL AMORÓS, regidor d'ERC: "No és que no haguem corregut cap risc, és que ens hem quedat a 10 km del risc, aquest és el problema. Nosaltres no estàvem del tot d'acord fins on arribar, d'acord, ja ho enteníem això... Ja ho sabem que no tothom és d'ERC entre els que donàvem suport a la consulta, i ho entenem... però almenys arribem al límit. És que no hem rebut ni un paperet del jutjat que ens digués que això que estem fent deixi-ho de fer. Ens agradaria molt que tots els que volem la independència anéssim junts en les properes eleccions, però que hi anéssim junts per fer-la. No que diguéssim que la volem fer, però que no tenim clar com la volem fer, sinó per fer-la, si els ciutadans ho volem, si els ciutadans no ens voten perquè no ho volen, aleshores no."

Oriol Amorós ha afirmat que únicament CiU és el partit que s’ha despenjat de fer la consulta, tal com s’havia pactat amb ERC, ICV-EUiA i la CUP, i l’ha convidat a replantejar-se la posició. Amorós ha criticat l’actitud de l’executiu català, que després de la suspensió temporal de la consulta per part del Tribunal Constitucional, ha fet marxa enrere abans de rebre el requeriment judicial que obligui a retirar-la. “Ja ho sabem que no tothom és d’ERC entre els que donaven suport a la consulta, i ho entenem, però almenys arribem al límit”, ha dit.

El diputat d’ERC s’ha referit al gir del govern català en el procés i l’anunci d’unes eleccions plebiscitàries en un futur, com un equip de saltadors d’alçada que s’entrenen per aconseguir una meta i que quan arriba l’hora un decideix no saltar i posposa la prova per fer-la més endavant i superar aquest salt. Amorós també veu amb bons ulls una candidatura conjunta dels partidaris de la independència, sempre que el compromís sigui “fer la independència” i no únicament la voluntat de fer-la.