L'alcalde, Xavier Trias, ha tornat a ser avui, per sorpresa, el protagonista d'una portada d'un diari. Aquesta vegada, d'El Periódico', que ha obert amb la decisió del fiscal Anticorrupció d'arxivar la causa contra el presumpte compte de Trias a Suïssa. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Jo no tinc cap informació al respecte, és a dir el que he llegit a 'El Periódico', però que em consta a través d'altres vies que avui he pogut indagar que és veritat. Per tant, estic satisfet." Tot i això, Trias continua veient intencionalitat política i joc brut en aquest assumpte, sobretot per part del ministre de l'Interior, a qui acusa d'estar darrere les investigacions de la policia i les filtracions. Jorge Fernández Díaz ha estat avui a Barcelona i ha subratllat que no es tracta d'un arxivament definitiu. JORGE FERNÁNDEZ DÍAZ, ministre de l'Interior "Ha arxivat suposo que provisionalment, perquè això sempre és en tant que no hi hagi noves informacions." En tot cas avui es posa punt final a un assumpte que va esclatar el 27 d'octubre, quan el diari 'El Mundo' va assegurar en portada que Trias tenia un compte de 13 milions d'euros a Suïssa. Només cinc dies després, i gràcies a una carta de la banca suïssa, l'alcalde va poder demostrar al plenari de l'Ajuntament que allà no havia cap compte a nom seu. Ara, dos mesos després, es resol aquest cas però encara plana una altra acusació sobre Trias. L'alcalde també haurà de demostrar que no té comptes a Andorra.

Xavier Trias s’ha mostrat satisfet perquè, segons ha assegurat, “no podia acabar d’una altra manera”. L’alcalde ha reiterat que “hi ha una línia d’actuació molt dura” per part del Ministeri de l’Interior, i s’ha mostrat convençut que podrà demostrar que tampoc no té cap compte a Andorra, tot i que ha explicat que “això és més lent”.

El cas va començar després que el diari ‘El Mundo’ publiqués una informació en què s’afirmava que l’alcalde de Barcelona tenia un compte corrent a Suïssa. Trias va negar sempre l’existència d’aquest compte. Durant el plenari municipal d’octubre l’alcalde va llegir un document de la Unió de Bancs Suïssos que certificava que no hi havia cap compte a nom seu i va demanar la dimissió del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, després d’acusar-lo d’haver pressionat els diaris perquè ho publiquessin.