CARMEN ANDRÉS, regidora del PSC "Els pactes de dretes estan destruint la classe mitjana de la ciutat, han radicalitzat la pobresa a la ciutat. Hi ha 205 punts entre el barri més pobre i el barri més ric de la ciutat." RICARD GOMÀ, líder del Grup Municipal d'ICV-EUiA "És un pressupost que desatén les necessitats dels barris i dels sectors populars i que concentra la inversió a les avingudes de luxe. És un pressupost que s'alinea amb el creixement de les desigualtats." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, líder del Grup Municipal del Partit Popular "És una continuïtat d'aquests greuges, aquest deteriorament de la situació d'alguns barris, que ja es va iniciar amb l'anterior tripartit. Per tant, el que cal és reforçar la inversió en aquests districtes i barris concrets."

La regidora del PSC, Carmen Andrés, ha acusat el govern de l’augment de les desigualtats a Barcelona i de la reducció de les classes mitjanes. Els socialistes consideren que “els pactes de dretes estan destruint la classes mitjana de la ciutat i han radicalitzat la pobresa”. Andrés ha dit que el PSC s’ha abstingut per facilitar l’aprovació dels pressupostos amb l’objectiu, precisament, de forçar un gir en la política de Trias. La socialista ha recordat que un dels acords obtinguts és un pla de rescat social de 20 M € que “ajudarà a revertir” les desigualtats.

Per la seva banda, el líder d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, ha criticat que el pressupost aprovat “desatén les necessitats dels barris i concentra la inversió a les avingudes de luxe”, en referència a les reformes recents a l’avinguda Diagonal i el passeig de Gràcia. Segons Gomà, els comptes amplien la fractura social i per això ha demanat un pla de rescat dels 16 barris de la ciutat que estan per sota del 60% de la renda mitjana. Una lectura similar ha fet el líder dels populars, Alberto Fernández Díaz, que ha reclamat que es reforci la inversió als districtes i barris més desfavorits.