JORDI SÀNCHEZ, president de l'ANC "L'esperança que l'acord pugui arribar hi és, el fet que hi hagi hagut les reunions d'ahir i avui donen encara aquest bri d'esperança. Hauran de rempendre aquesta recta final de les converses. Continuaran, i aquest és el compromís, amb una línia permanentment oberta de treball sobre algunes idees que han sorgit. Jo no m'atreviria a afirmar que en aquests moments estan negociant. Crec que això seria tant com dir que si hi ha una negociació hi ha un escenari absolutament probable d'acord i crec que això no és cert dir-ho en aquests moments. No hi ha una negociació, sí que hi ha un punt de diàleg."

“Les entitats que vam promoure la trobada de dijous i la d’aquest divendres hem acabat la tasca”. Amb aquestes paraules, el president de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, ha anunciat que les entitats es retiren de les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP. D’una banda, Sànchez ha lamentat que no s’hagi arribat a un acord en aquestes reunions però ha destacat que “existeix el clima de diàleg” i que, per tant, “encara hi ha un fil d’esperança”. Des de l’ANC, han deixat la pilota al camp de les formacions polítiques i els demanen “un últim esforç”.

La reunió d’aquest divendres ha durat aproximadament una hora i ha tingut lloc a la seu de l’Assemblea Nacional Catalana. Per part de Junts pel Sí, han assistit a la reunió Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva i Marta Rovira. Eulàlia Reguant, Gabriela Serra i Hugo Alvira han estat els representants de la CUP. Els presidents de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i de l’Associació de Municipis per la Independència, Carles Puigdemont, hi han participat com a mediadors.

En un comunicat publicat aquest matí, la CUP ha reafirmat la seva voluntat d'”explorar totes les possibilitats” per poder arrencar la legislatura. Això sí, han deixat clar un cop més que s’asseuen a les reunions “amb la idea de trobar un candidat alternatiu a Artur Mas”. El mateix president en funcions va declarar en una entrevista a TV3 que l’acord és “superdifícil”. Mas també va afirmar que si se’l veta es farà enrere en el seu compromís de retirar-se després d’un termini de 18 mesos.