En una compareixença al Palau de la Generalitat, el president en funcions, Artur Mas, ha remarcat la voluntat de Junts pel Sí d’arribar a un acord amb la CUP durant els tres mesos que han durat les negociacions. Mas ha dit que l’únic en què no s’han posat d’acord és en el candidat, i ha assumit com un error confiar en el “sentit de país” de la formació anticapitalista. Mas ha anunciat que esperarà a dilluns, dia 11, per signar el decret de convocatòria de les les noves eleccions, i que per tant, “fins diumenge hi ha temps”.

Mas ha recordat que “la decisió de la CUP arriba després de tres mesos d’intenses negociacions”, i que “ningú no ha escatimat ni una hora ni una trobada”. El president en funcions s’ha refermat que Junt pel Sí ha fet “massa oferiments” a la CUP per arribar a un acord i, tot i així, aquest acord no ha estat possible. Mas ha afirmat que l’únic punt de divergència entre les dues formacions ha estat el candidat -punt que considera menys important-, i ha lamentat haver de dependre de la CUP. De fet, ha assegurat que “en els darrers anys la CUP ens va fer pensar que el sentit de país s’imposaria”, i que, en canvi, no ha estat així.

“L’error de la CUP -ha afegit- és que per fer de Catalunya un estat cal sumar i no restar, incloure i no excloure, votar i no vetar“. I n’ha apuntat un altre, d’error: “Voler fer la revolució amb cinc o 10 diputats del Parlament”. Amb tot, Mas ha valorat que la meitat de la CUP hagi votat a favor de la investidura. “Si fins i tot el cap de llista, Antio Baños, plega, és perquè hi ha discrepàncies molt importants”, ha afirmat. Artur Mas també ha explicat que el pla de xoc social s’aplicarà “igualment” mentre el govern en funcions exerceixi.