En una entrevista a TV3, el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, va afirmar que si el veten, es farà enrere en el seu compromís de retirar-se en un termini de 18 mesos. Mas considera que el procés ha de ser inclusiu i que rebutjar la presència d’actius no contribuirà a augmentar la base social de la independència. El líder convergent va admetre que les negociacions són “al límit” i que l’acord és “superdifícil” perquè hi ha poc marge de maniobra.

Mas ha remarcat que no s’ha aconseguit “desfer el nus” durant la reunió de tres hores que han mantingut Junts pel Sí i la CUP i ha reiterat que no farà un pas enrere per “preservar el principi que només sumant” i “sense excloure ningú “es pot desenvolupar el procés sobiranista. “Després de tres mesos de negociacions, jo ara veig difícil que això s’arribi a desbloquejar”, ha afegit Mas, que ha situat dissabte com a últim dia possible per convocar un ple d’investidura. El president en funcions ha lamentat que se’l qüestioni com a candidat quan va prometre que marxaria al cap de 18 mesos.

No obstant això, Mas ha afirmat que aquest compromís caurà si el “veten” des d’altres partits i ha assegurat que es “defensarà” per protegir-se ell mateix i el seu partit (CDC) enfront dels qui els “posen creus”. Sobre la proposta a ERC d’entrar al  govern, Mas ha detallat que la seva voluntat és formar ja “el govern internament acordat” que s’hagués fet després de la investidura, i ha dit que no veu per què això ha de ser un “frau democràtic”, com ha dit Oriol Junqueras.