Tot i que, humilment, Pousa ha explicat que no és un home preparat per a l’anàlisi de la realitat política, ha dit que el “no” de la CUP a investir Artur Mas com a president de la Generalitat li ha generat desconcert. “Hem perdut però també intueixo que és un procés llarg” i “no sé per què la CUP ha provocat això”, ha afirmat.

Pel que fa a la política municipal, el Pare Manel ha elogiat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a qui ha definit com “una persona amb capacitat democràtica”, i li ha demanat que “segueixi amb el seu intent de fer una ciutat més habitable”.

Pousa també ha valorat la tasca del papa Francesc, a qui reconeix el “sentit de l’humor”, la transparència i el carisma, i ha acceptat les crítiques cap a l’Església perquè, ha dit ” no sempre donem una imatge de senzillesa i pobresa”.

Joguines per a 800 infants i joves de Verdum, Ciutat Meridiana i les Roquetes

La Fundació Pare Manel tanca aquest dimarts la campanya solidària de recollida de joguines per Reis. Se’n beneficiaran uns 800 infants i joves de zero a 14 anys dels barris de Verdum, les Roquetes i Ciutat Meridiana. Els paquets també aniran a parar a les llars que tenen algun familiar a les presons de Can Brians o Quatre Camins i als infants, els més petits, que passaran la nit de Reis a la presó.

Les joguines encara es poden entregar aquest dilluns a les instal·lacions del Zoo de Barcelona i aquest dimarts a Ona Sants Ràdio. Uns 50 voluntaris treballen perquè la màgia de la nit de Reis arribi a totes les cases de la ciutat, amb una iniciativa que va començar fa més d’una dècada per portar joguines als fills dels pares i mares que eren a les presons.

D’altra banda, en l’entrevista al ‘BTV notícies matí‘, Pousa també ha recordat que la Fundació Pare Manel organitza activitats esportives a prop de 300 joves de Nou Barris i ha assenyalat que “en època de vacances els nens queden més desprotegits i l’esport és fonamental”. Actualment treballen en tres escoles públiques amb tornejos de futbol i bàsquet, i també s’inclourà l’handbol.