Segons la llei electoral, els nous comicis serien el diumenge 6 de març, sis mesos després de les eleccions del 27-S. Des que Artur Mas no va ser investit en segona votació, Catalunya viu un escenari insòlit però caldrà esperar a com evolucionen les negociacions, iniciades fa tres mesos, per conèixer si hi ha noves eleccions o no. Aquest dimarts les dues parts van mostrar-se partidàries a mantenir la taula de negociació tot i la tensió de l’última setmana. En la trobada de demà mediaran les entitats sobiranistes, és a dir, l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium i l’Associació de Municipis per la Independència.

En la seva darrera aparició, el president en funcions, Artur Mas, va explicar que en l’única cosa que no s’havien posat d’acord amb la CUP era en el candidat i va lamentar la confiança que va donar a la formació cupaire. Mas va anunciar que esperaria a dilluns, dia 11, per signar el decret de convocatòria de noves eleccions i obria la porta a un possible acord abans de diumenge.

D’altra banda, després de l’assemblea decisiva de diumenge, la CUP ha expressat en reiterades ocasions que donarà suport a la investidura, sempre que el candidat no sigui Artur Mas. En aquest sentit, van mostrar-se a favor d’una presidència encapçalada pel líder d’ERC i diputat en funcions de Junts pel Sí, Oriol Junqueras.