El regidor del PP a Barcelona, Josep Bou, ha intervingut aquest dijous en una “mediació” amb els ocupes d’un local del barri d’Horta. Segons fonts del Grup Municipal del PP, aquest local està ocupat des de fa unes dues setmanes per un grup de quatre persones d’entre 22 i 30 anys.

De fet, Bou ha publicat una part d’aquesta intervenció al seu compte de Twitter, en què se’l veu establint conversa amb un dels ocupants —no hi respon en no parlar castellà— i per telèfon amb un altre ocupant que sí que domina l’idioma. D’aquesta altra conversa, es pot escoltar el regidor popular dir a un dels quatre ocupants: “La meva intenció és que us n’aneu d’aquí“.

Fonts del grup municipal asseguren que el propietari del local “ja ha obert la via judicial“, però en tractar-se “d’un procediment lent“, diuen, recalquen el missatge que ha donat Bou en la piulada: “S’ha de legislar ja el desallotjament exprés en 48 hores“.

En aquest sentit, la formació recorda que, entre altres mesures, proposa resoldre el problema de les ocupacions “amb penes de presó d’entre un i tres anys” per al responsable d’una ocupació, impedir que “es puguin empadronar” al domicili ocupat, o que “els propietaris que siguin persona jurídica puguin emprendre mesures legals”.