La diferència entre els dos grans partits creix a la ciutat: mentre que CiU aconsegueix guanyar prop de 50.000 vots a tota la ciutat, el PSC en perd 46.000. El PP es consolida com a tercera força amb un increment de poc més de 6.000 vots. Iniciativa en perd 20.000 i Esquerra Republicana perd 40.000 vots a la ciutat i es queda a la meitat. Ciutadans també retrocedeix a la ciutat, tot i que en menor mesura, i el partit de Joan Laporta aconsegueix superar els 20.000 sufragis a la ciutat.

L’avanç de CiU fa que sigui la força majoritària a nou dels deu districtes de la ciutat, a excepció de Nou Barris on el PSC és encara la força majoritària. Els socialistes perden feus tradicionals, com Sant Martí, Horta o Sant Andreu. La reculada d’ERC suposa que el PP es consolidi com a tercera força de la ciutat, i arriba a ser segona força a Les Corts i a Sarrià-Sant Gervasi.

ICV es manté com a tercera força a Ciutat Vella i Gràcia, mentre que la davallada d’ERC és general als deu districtes. I Solidaritat Catalana per la Independència de Joan Laporta aconsegueix a Gràcia els seus millors resultats, amb un 4,19% dels vots.

El vot en blanc també ha crescut a Barcelona, ja que ha passat del 2,14% al 3,07%. 21.796 barcelonins han votat en blanc en aquestes eleccions, superant formacions com Solidaritat.