El PSC ha participat en un acte amb Pedro Sánchez a Bilbao. El primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, ha fet una crida a no votar l’1-O perquè afirma que fer-ho seria donar un valor a la convocatòria que, segons ell, no té. I ha dit als partits independentistes que “es vol desfer un empat per la mínima. No volem que divideixin la societat en dos, vencedors i vençuts.” També ha proclamar l’objectiu dels socialistes a Catalunya i la resta de l’estat: “Volem buscar un acord on tothom pugui participar i que vagi molt més enllà de la meitat més u“.

Per part del Partit Popular de Catalunya, Xavier García Albiol ha parlat en un míting a Badalona, la ciutat on viu i d’on va ser alcalde entre els anys 2011 i 2015. Albiol ha demanat als partits constitucionalistes que facin front comú contra la majoria independentista a la Generalitat i ha defensat el dret de sentir-se alhora català i espanyol.

La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha presentat aquest dissabte al matí una denúncia davant la Fiscalia de Menors contra la consellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí, a qui ha acusat d'”utilitzar les aules i els nens per a una intencionalitat política”. També li ha retret que faci servir “la ideologia política per identificar com pensen les famílies a les nostres escoles”. Arrimadas també ha acusat Puigdemont, Junqueras i Forcadell d’haver-se carregat l’autonomia i l’Estatut de Catalunya.

Dia de reflexió només per als partits del “sí”

En la jornada de reflexió els diaris encara publiquen les darreres entrevistes amb els líders dels partits convocants del referèndum i també tot tipus de contingut sobre la votació de l’1 d’octubre i el transcurs dels preparatius. A l”Ara’, el president Carles Puigdemont es mostra convençut que aquest diumenge els ciutadans podran votar, i afegeix que està decebut amb la Unió Europea: “crec que la Unió Europea ha negligit en la resposta al que ha passat els darrers dies a molts ciutadans. És molt valenta quan es tracta de defensar els de fora, però molt covarda aquí”, ha dit.

El referèndum també ha guanyat protagonisme als mitjans de comunicació de tot el món els darrers dies. El diari escocès ‘The National’ publica una enquesta que es basa en 3.000 entrevistes telefòniques, i conclou que demà podrien anar a votar més del 60 % dels catalans, dels quals un 83 % votarà que “sí”, i un 16 % que “no”. El rotatiu calcula que uns 2.700.000 catalans —gairebé la meitat del cens convocat— votarà a favor de la independència.