Els primers agents de la Guàrdia Civil ja es van presentar ahir divendres al CTTI i al Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) decretés la suspensió de 29 aplicacions que servien per transmetre dades de les meses habilitades per al referèndum.

Aquest dissabte al matí, s’hi ha tornat a presentar la policia per fer complir l’ordre. Hi han anat 16 agents de paisà, que han entrat a tongades amb quatre cotxes, mentre un helicòpter sobrevolava la zona i uns pocs treballadors protestaven a la porta de les oficines.

Poques hores després la policia ha confirmat a Twitter que el vot telemàtic de l’1 d’octubre havia quedat bloquejat.

El portaveu del Govern espanyol, Iñigo Méndez de Vigo, ha qualificat de “cop al referèndum il·legal” l’actuació que ahir va ordenar el TSJC.  En el punt de mira hi havien 29 aplicatius informàtics, entre els quals el sistema Evot, que s’hauria pogut activar per votar amb ordinadors.

Però segons el portaveu del Govern català, Jordi Turull, el cop no afecta de cap manera a l’organització del referèndum perquè les aplicacions informàtiques bloquejades “no tenen res a veure amb l’1-O” i ha afegit que “els ciutadans han d’estar tranquils perquè demà es votarà”.

Turull ha explicat que el tancament d’aquests programes informàtics, lluny d’afectar al referèndum, farà que a començaments de setmana no es puguin fer tràmits bàsics com el pagament d’impostos. Tot fa pensar que els agents de la policia es quedaran al CTTI fins passat l’1 d’octubre.