Més de cinc milions de catalans estan cridats demà a les urnes, però a menys de 24 hores per a l’obertura dels col·legis electorals, encara hi ha dubtes per resoldreSegons el govern de la Generalitat, tot està llest. Hi ha previstos 2.300 punts de votació a tot Catalunya, amb un total de 6.200 taules.

A Barcelona ciutat, demà a les 9 del matí haurien de començar a funcionar 207 col·legis electorals. La majoria escoles, també hi ha centres d’atenció primària i centres cívics de l’Ajuntament, tot i que el consistori evita confirmar si en té constància. Tot plegat, controlat per 7.200 voluntaris, entre responsables de l’administració i coordinadors locals o comarcals.

Però amb les instruccions del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de confiscar material i impedir l’obertura de col·legis, és difícil saber si es podran repartir a tots els punts de votació. Com també si arribaran les paperetes. La Guàrdia Civil n’ha requisat més de 10 milions en diferents operacions.

Però el govern català insisteix amb imatges com aquesta, impremtes a ple rendiment, que tots els escenaris estan previstos i que, encara que es requisi tot el material, es poden activar maneres alternatives perquè els ciutadans puguin votar.