L’alcaldessa i dos regidors han participat aquest dissabte de les mobilitzacions que s’han organitzat en diverses escoles de la ciutat per tal d’evitar que es precintin els col·legis electorals d’aquest 1 d’octubre. Ada Colau ha visitat amb la família dues escoles del seu barri. Gala Pin ha fet al mateix amb diverses escoles de Ciutat Vella, d’on és regidora. El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha fet un pas més i s’ha quedat a passar la nit a l’institut del seu fill amb companyia d’altres famílies.

Ada Colau s’ha apropat aquest dissabte al migdia l’escola del seu fill, l’escola Fructuós Gelabert, on un grup de pares hi han passat la nit per tal de mostrar el seu suport.  Després l’alcaldessa s’ha apropat a l’Escola la Sedeta, el centre de votació de Colau. Allà ha estat conversant amb la gent que s’ha organitzat per mantenir les portes obertes fins al dia del referèndum.

El primer tinent alcalde, Gerardo Pisarello, també s’ha apropat fins a l’institut on estudia el seu fill. Ell mateix ho ha tuitejat. Pisarello hi ha passat la nit acompanyant els estudiants, mares i pares que han organitzat tot d’activitats per tal d’impedir el tancament ordenat pel TSJC per evitar l’1-O.

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, també ha visitat aquest dissabte diversos centres educatius de Ciutat Vella. Divendres al vespre, Pin, ja es va apropar fins a l’escola Collaso i Gil, un dels centres on van aparèixer els Mossos per evitar que els pares hi passessin la nit.