Posteriorment, Jordi Sànchez ha matisat les declaracions en la que donava per bona la participació d’un milió de persones en el referèndum. Davant les crítiques ha assegurant que havia donat per bona aquesta xifra “perquè ningú digui que si hi ha repressió els resultats no són vàlids”.

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha assegurat al Centre de Premsa Internacional (habilitat expressament per la cobertura del referèndum) que la intervenció de la Guàrdia Civil al CTTI no fa perillar la votació: “Demà hi haurà urnes, hi haurà paperetes i tota la logística per votar continua en ferm”. De fet, totes dues entitats han garantit que aquest diumenge els col·legis electorals obriran amb normalitat.

Per garantir que la policia no els tanca al llarg de la jornada han fet una crida a la ciutadania perquè prolongui les mobilitzacions a escoles i instituts fins diumenge a la nit. Una vegada més han demanat “actitud pacífica, absolutament cívica i respectuosa” davant de possibles actuacions policials “que ara ni som capaços d’imaginar”, ha avisat Jordi Sánchez.

Última oportunitat per al diàleg

En un intent de destensar el xoc entre la Generalitat i l’Estat, Sánchez ha allargat la mà a Mariano Rajoy per arribar a un pacte d’última hora: “Si abans de les 00 h es compromet amb una data d’un referèndum acordat, estaria disposat a treballar des de l’Assemblea aquesta proposta”, ha sentenciat.