Jordi Martí (BComú)

El regidor de Barcelona en Comú, Jordi Martí Grau, i número dos d’Ada Colau, es planteja deixar l’Ajuntament de Barcelona i, segons ha pogut confirmar betevé, en prepara el comiat. El digital ‘Nació’ i el diari ‘El País’, que han avançat la notícia, el situen en l’equip d’un ministeri, el de Cultura, que podria caure en mans de Sumar. Fonts de BComú asseguren que els ministeris encara no estan confirmats i que els equips no s’han creat.

Tot just aquest divendres, el líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha pres possessió com a president del Govern espanyol després que el Congrés l’investís aquest dijous per majoria absoluta. S’espera que Sánchez pugui anunciar els ministres durant el cap de setmana i que dilluns prenguin possessió del càrrec. Per dimarts de la setmana vinent hi ha previst un Consell de Ministres ordinari amb el nou executiu.

Perfil de màxima confiança d’Ada Colau

La marxa de Martí Grau sacsejarà el grup de Barcelona en Comú a l’Ajuntament. A les municipals del maig va ser el número dos d’Ada Colau i ha exercit com a portaveu dels comuns a l’oposició. Martí és un perfil de la màxima confiança de Colau, que el va tenir com a gerent municipal en el primer mandat com a alcaldessa. En el segon, ja com a regidor, va ser el responsable de Cultura, el pressupost i el Pla de barris.

La trajectòria professional de Jordi Martí Grau està lligada a l’Ajuntament des dels anys 90. Va començar a l’Institut de Cultura, del qual en va ser gerent i també delegat d’aquesta àrea amb Jordi Hereu d’alcalde.