JORDI HEREU, president del Grup Municipal del PSC "El que em sembla més rellevant, ara que ja han passat més de tres mesos, és que no tenim una proposta estratègica per a la ciutat de Barcelona, no hi ha un programa polític. Per tant es dificil que les diferents forces polítiques ens poguem posicionar, de manera que entrar a parlar directment nomes de pressupost em sembla que es posar una cosa davant de l'altra en un ordre invers del que hauria de ser" "Hi ha temes molt rellevants. Un és que Barcelona faci de motor, per tant, que inverteixi i faci el paper que li toca que per això tenim un Ajuntament solvent. L'altre, és que nosaltres no podem admetre retrocedir en el dret dels nostres ciutadans. I això vol dir les politiques municipals, pero jo també afegeixo, totes les polítiques que el govern de la Generalitat i que afecten als ciutadans de Barcelona." "Si un a la vegada es pot entendre perfectament amb el PP i amb el PSC, potser és que ens trobem davant d'un projecte no massa definit. Perque la Barcelona que jo descric, el model que hem anat construint, te trets molt diferents, i de vegades, antagònics, d'una altra orientació, d'una Barcelona més conservadora, més regressiva. Molt diferent al meu projecte" "Jo no em tancare mail a parlar i a dialogar. Perè és cert que en aquests moments les posicions estan molt distanciades. Hi ha molts temes que ens separan. Demano un esforç d'aproximació en el govern si volen parlar amb nosaltres. Tambe es veritat que hi ha temes que per mi son indispensables. Ells van aprovar que en el parlament que a Barcelona no hi hauria retallades i jo el que demano es que compleixin la seva paraula" "Des del primer de juliol, data d'elecció del nou alcalde, fins ara, la regressió social, d'aturada de moltes infraestructures a Barcelona ha estat una constant que nosaltres hem anat verificant. Els hi dono una segona oportunitat. M'agradaria veure que en el pressupost de 2012 hi ha un canvi radical d'actitut. Si Barcelona i el seu alcalde defensa la ciutat i el dret dels seus ciutadans és obvi que nosaltres farem l'esforç per aproximar-nos. Però pel que sembla, fins ara no s'ha donat. I jo, com em baso en la realitat, efectivament això fa dificil aquesta negociació. "Quan jo veig que la inversió pública s'ha paralitzat absolutament, quan veig que em questionen projectes com Glòries o la Sagrera.. jo advertiexo, si començeu a questionar projectes en marxa, no m'agradari que li donessiu excusa per parar projectes emblemàtics. Estem per impulsar projectes i així comenarem a crear llocs de treballar "Si baixeu al metro que no sigui a costa de desatendre els carrers i els barris de Barcelona. Això és una batalla constant"

Segons el president del Grup Municipal del PSC, Jordi Hereu, la trobada amb l’alcalde, Xavier Trias, ha estat llarga i ha transcorregut en un ambient cordial. Hereu, però, ha deixat clar que la trobada no ha donat fruits perquè el PSC considera que el grup de Convergència no té un full de ruta clar mitjançant el qual es puguin establir les bases per al diàleg.

Jordi Hereu ha demanat a Xavier Trias que estableixi les línies estratègiques amb claredat i que expliqui què vol per a la ciutat durant el proper 2012. Hereu ha insistit que vol que Barcelona sigui el motor de la recuperació econòmica de Catalunya, i que el seu grup municipal no tolerarà un retrocés en els drets socials dels barcelonins.

El president del Grup Municipal del PSC s’ha mostrat disposat a negociar amb Trias, però ha reconegut que Convergència té més punts en comú amb el PP i que, ara per ara, PSC i CiU estan molt distanciats. En aquest sentit, ha demanat un esforç a l’executiu municipal. Hereu ha exigit a Trias que es comprometi amb la ciutat i que eviti (tal com va aprovar el Parlament) que hi hagi retallades pressupostàries a Barcelona. Jordi Hereu també ha denunciat que, des del juliol fins ara, la regressió i la paralització econòmica de la ciutat han estat constants.

Per últim Hereu, que va ser alcalde en el mandat anterior, ha reconegut que la vigilància policial al metro pot ser eficaç. Ara bé, ha advertit que la vigilància al suburbà no ha de comportar desatendre els carrers. Jordi Hereu li ha recordat a l’alcalde que encara hi ha problemes de seguretat, com per exemple el de la prostitució als carrers de la ciutat.