vot per correu

(ACN) La Junta Electoral Central (JEC) ha acordat ampliar el termini per dipositar el vot per correu fins al dijous 20 de juliol, un dia més del que estava previst per a les eleccions generals 2023 del 23-J. L’àrbitre electoral atén així la petició que va realitzar Correus d’estendre’l, tal com va passar amb el 28-M.

Els ciutadans podran portar el vot en els horaris habituals de les oficines. En un acord fet públic aquest divendres després de la reunió de l’àrbitre electoral de dijous, la JEC remarca que Correus “haurà d’extremar la diligència per assegurar que els sobres amb el vot poden entregar-se el dia de la votació a les respectives meses electorals, dins dels terminis legalment establerts”.

Caldrà acreditar-se amb el DNI

D’altra banda, l’àrbitre electoral ha aprovat fixar com a obligatori identificar-se amb el DNI en el moment de dipositar el vot per correu. En cas que l’elector no hi pugui anar, haurà de fer una autorització a la persona que el dugui en nom seu, que estigui firmada i acompanyada d’una fotocòpia del DNI.