La sequera és un dels temes que ha marcat la trobada d’aquest divendres entre l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i el ministre d’Indústria i Turisme i també exalcalde de la ciutat, Jordi Hereu. Tots dos han volgut enviar un missatge d’esperança respecte a com la sequera podria afectar l’arribada de turistes aquest estiu. “Tot anirà bé i faria una crida al no alarmisme“, ha dit Hereu en al·lusió al Gremi d’Hotels que aquest dijous va assegurar que tem “pèrdues de visitants” per la sequera. Hereu ha explicat que l’última temporada turística va ser molt bona i la propera creu que també ho serà tot i que “haurem de fer un esforç d’adaptació“.

Collboni s’ha sumat a la crida a la calma del ministre: “Esperem que afecti el mínim possible a qualsevol activitat econòmica i crec q el sector hoteler també ho està fent”, ha dit. Tot i això, Hereu també ha lamentat que “en els últims 10 anys no s’han fet els deures” i ha assegurat que cal “una política integral i proactiva que tingui en compte que la sequera ja no és puntual, sinó estructural”.

Procés de reindustrialització

Més enllà de la sequera, Hereu i Collboni han destacat la col·laboració entre les dues administracions per donar suport al desenvolupament tant de la indústria tradicional com de les noves indústries urbanes, com per exemple les indústries creatives, l’economia circular o l’economia blava, entre d’altres. Hereu ha explicat en una roda de premsa posterior a la trobada que l’objectiu del seu ministeri és revertir el procés de desindustrialització que ha viscut l’estat en les últimes dècades i, en aquest sentit, ha assegurat que Barcelona és “un dels llocs més estratègics des del punt de vista d’estratègia industrial d’Espanya”.

Alcalde i ministre han coincidit en posar de relleu la importància del suport de les administracions al sector industrial. Hereu ha apuntat alguns dels grans projectes en què el ministeri té previst invertir a través dels projectes de recuperació i transformació econòmica —coneguts com a PERTE— en àmbits com els vehicles elèctrics o la descarbonització de tots els sectors. “El diàleg entre el ministeri i l’Ajuntament és fonamental per donar a conèixer iniciatives de política industrial activa”, ha afirmat el ministre.

La signatura d’Hereu al llibre de visites

En la signatura d’Hereu al llibre de visites del consistori, el ministre ha volgut ressaltar que es trobava a “la casa de tots els barcelonins” i hi ha escrit que la ciutat, que va ser la seva “mestra en tot”, també li va ensenyar a estimar la indústria i el turisme i que, per això, ara com a ministre vol “contribuir al seu desenvolupament per continuar el seu lideratge industrial i en el turisme“. Hereu ha conclòs el seu escrit amb un “us estimo, ara i sempre”.