És advocat i llicenciat en Filosofia. Jaume Asens assegura que això l'ajudarà molt a l'hora de tirar endavant la seva feina com a regidor del districte de Sants-Montjuïc. JAUME ASENS, regidor de Sants-Montjuïc "Molts dels conflictes que hi ha tenen una dimensió jurídica. Penso que el dret és una eina útil a l'hora de resoldre els conflictes entre les persones, perquè molts cops significa trobar solucions de tipus jurídic. Per tant, espero que em serveixi." Per governar, Asens tindrà el suport d'una persona que coneix molt bé el districte. És en Francesc Jiménez, que ja va ser gerent durant el govern anterior. JAUME ASENS, regidor de Sants-Montjuïc "Com a regidor em dóna molta tranquil·litat tenir al costat gent que té una trajectòria i una experiència tan gran i que coneix al detall els problemes dels veïns. És bàsic tenir algú amb el seu perfil que em pugui acompanyar a l'hora de prendre decisions." Durant el mandat, Asens haurà de donar resposta a problemes històrics del districte com ara l'arribada del metro als barris de la Marina, els problemes de convivència o el conflicte de Can Vies. Per solucionar aquests temes, però, primer ha establert una ronda de contactes amb el teixit associatiu i veïnal per conèixer quines són les seves prioritats. JAUME ASENS, regidor de Sants-Montjuïc "Abans de començar a fer propostes dels problemes que té el barri, el que volem és apoderar-nos i tenir coneixement del que són els problemes principals que sent la ciutadania i els veïns i veïnes d'aquest districte. Les decisions que prenguem, les prendrem de forma compartida amb ells." Asens combinarà la gestió del districte amb la tercera tinència d'alcaldia i la direcció de l'àrea de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència.

Asens ha treballat, per exemple, donant suport a víctimes de Guantánamo contra els EUA i els participants de La Flotilla de la Llibertat contra Israel. En l’àmbit local ha defensat entitats veïnals, afectats per assetjament immobiliari i dones que exerceixen la prostitució.

Ara, Jaume Asens vol posar tot el seu coneixement i experiència a trobar solucions amb del teixit associatiu de Sants-Montjuic. Per això, en els seus primers mesos de mandat s’està dedicant a escoltar les propostes i reclamacions dels veïns i comerciants de Sants-Montjuïc. Asens combinarà la gestió del districte amb la tercera tinença d’alcaldia i la direcció de l’àrea de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència.