“Igual que a Blatter, us diem a vosaltres, que aposteu un altre cop per aquest model de grans esdeveniments: aquests són els diners que us faran falta per comprar els jocs d’hivern 2026″, ha exclamat Garganté abans de llançar els bitllets en contra de la celebració dels jocs.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reprovat l’actuació del regidor i ha anunciat la convocatòria d’una Junta de Portaveus per analitzar “com evitar-ho en futures ocasions”. Tots els grups han demanat “contundència” davant d’aquestes actuacions que, consideren, Colau no ha gestionat bé.

La Junta de Portaveus ha qualificat de situació anòmala tant el gest de Josep Garganté com la iniciativa dels regidors del Partit Popular de situar un quadre de Felip VI al mateix indret on fins aquest dijous hi havia el bust de Joan Carles I. La junta ha conclòs que a la ciutat hi ha d’haver espai per al debat i la crítica però ha rebutjat que aquesta tingui lloc al saló de plens de l’Ajuntament. El proper pas que farà el govern municipal és mantenir una reunió amb el regidor de la CUP, Josep Garganté.

El portaveu de CiU a l’Ajuntament, Joaquim Forn, ha criticat que s’està “convertint la política en espectacle” i des de Ciutadans, la presidenta del grup municipal, Carina Mejías, ha qualificat el gest d'”absolutament intolerable perquè és una falta de respecte”.

La mateixa opinió ha manifestat el president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, que ha demanat que “no es torni a produir una escena com aquesta” al plenari. El popular, Alberto Fernández Díaz, ha demanat a Colau que amonesti el regidor i li reclami “que rectifiqui o que abandoni el consell plenari”.

Des d’Esquerra Republicana, Alfred Bosch ha estat menys punyent i ha demanat “no donar-li més importància que la que té, fer un recés i seguir amb tota normalitat”.