La regidora de Drets Social, Laia Ortiz, ha explicat que entre altres iniciatives s’implantarà la tarifació social a les escoles bressol de cara al curs 2016/2017, es revisaran els impostos per fer-los progressius i es destinaran tres milions d’euros aquest any per ampliar el parc d’habitatges de lloguer social.

Ortiz ha assegurat que aquestes iniciatives “no les podrem fer sols”, ja que calen recursos econòmics i “un canvi de paradigma”. Per això ha demanat “diàleg amb tots els grups” per lluitar contra l’atur i aconseguir una ocupació de qualitat. Segons la regidora de Drets Social, la pobresa infantil “és el gran drama de la ciutat” i cal impulsar més mesures per deixar de tenir una ciutat “desigual”. “Volem col·laboració dels grups municpals i de les entitats que lluiten per una ciutat més justa”, ha dit.

El regidor de CiU, Xavier Trias, en el seu torn, ha assegurat que donaran “suport a les mesures” però ha assegurat que “s’ha de fer en profunditat”. Per a Trias, no s’ha de fer “només subvenció social” sinó que cal “un pacte de ciutat de polítiques socials” i que es faci un seguiment amb el suport de les entitats del Tercer Sector.

Per a Carina Mejías, de Ciutadans, en aquesta mesura de govern cal “més debat, concreció i pressupost”. Ha demanat quin serà el plantejament del govern per construir habitatge social així com el calendari d’aplicació de les mesures per combatre la pobresa i les desigualtats.

Des d’ERC, Alfred Bosch ha celebrat la proposta que “en part, és filla nostra”, ha dit. Bosch ha remarcat que es tracta d’unes mesures compartides amb la societat civil que s’ha de fer “amb la gent del tercer sector”. El líder republicà de la ciutat ha assegurat que “volem abanderar el gir social”. “Cal debatre i parlar a fons per tal que, en sis mesos, es vegin ja els resultats”, ha afegit.

Jaume Collboni, del Grup Municipal del PSC, ha donat el suport del seu grup a la mesura de govern i ha afirmat que cal incidir en què “hi ha un problema de model de creixement” i que, l’Ajuntament “té recursos, competències i experiència” per millorar la situació de pobresa.

Des del PP, Alberto Fernández Díaz ha considerat la mesura de “precipitada” i només “una declaració d’intencions, sense concrecions”. A més, ha assegurat que no es parla de la gent gran, un dels col·lectius “més afectats pels efectes de la pobresa”.

Maria Rovira, de la CUP, ha titllat de “cínic” i “hipòcrita” que els partits que van votar en contra de baixar-se el sou, parlin ara de pobresa. Per a la CUP Capgirem Barcelona cal un “debat més profund”. Ha afirmat que no veuen en les mesures accions concretes per “la pobresa que afecta les dones”.