Unes condicions que, segons els restauradors, han forçat alguns locals a perdre cadires i llocs de treball.

La tinenta d’alcalde d’Ecologia,Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha explicat que en un mes de mandat s’han reunit amb els col·lectius afectats per buscar “solucions” per millorar la convivència. Ha proposat fer un informe sobre terrasses per avaluar l’impacte de l’ordenança i les queixes veïnals i del gremi.

Des de CiU, Antoni Vives ha recordat que en el govern anterior es va crear una comissió de seguiment i es va treballar “a fons” amb els gremis per impulsar-la. Vives considera que el més important “és preservar ordenança” i que la proposta de revisió és “innecessària” ja que en el marc de la normativa ja era possible fer aquesta revisió.

Per Carina Mejías, de Ciutadans, aquesta normativa esta tenint “efectes econòmics” en un moment de l’any molt important per als restauradors. Mejías ha reclamat “responsabilitat” al consistori per buscar solucions a les demandes dels gremis.

Trini Capdevila, d’ERC, ha assegurat que cal “una comissió per fer una nova ordenança” ja que l’actual “uniformitza en lloc de mirar carrer per carrer” mentre que Daniel Mòdol (PSC) considera que “l’únic camí que tenim és la modificació de l’ordenança” i per això ha demanat “celeritat i consens”.

Des del PP, Alberto Fernández Díaz ha afirmat que “per revisar l’ordenança no podem esperar fins a l’octubre” i ha exigit al govern municipal que “prengui decisions ja”. María José Lecha, de la CUP, s’ha mostrat crítica amb l’ordenança i ha reclamat escoltar les demandes de la ciutadania.

El president del Gremi de Restauració, Pere Chias, ha valorat positivament l’aprovació de l’ordenança de terrasses. Els restauradors consideren que podran afrontar la temporada d’estiu amb tranquil·litat, a l’espera d’un debat de cara a la propera tardor.