L’Ajuntament reformarà la zona central dels Jardins de Massana, al barri del Congrés. S’hi crearà una àrea de joc infantil totalment inclusiva, s’hi incrementaran les zones d’estada i descans i se’n milloraran els accessos i la connexió amb l’entorn. Es tracta d’un dels projectes guanyadors dels pressupostos participatius al districte de Sant Andreu.

Està previst que les obres, que s’allargaran durant vuit mesos, comencin el mes de maig. En total, s’hi invertiran 1,5 milions d’euros. La impulsora de la reforma ha estat l’activista Ana Mourelo, qui recentment ha rebut la Medalla d’Honor de Barcelona pel foment del joc inclusiu a la ciutat.

Uns jardins a l’interior d’un edifici a Can Massana

Els Jardins de Massana estan ubicats dins d’un dels edificis del grup d’habitatges Can Massana, al barri del Congrés, que està delimitat pels carrers del Cardenal Tedeschini, de Felip II, de l’Espiga i de Sant Pasqual Bailón. Tenen una superfície aproximada de 2.360 metres quadrats i tenen forma de creu.

Ara mateix els jardins tenen diverses àrees de jocs infantils, zones de descans amb vegetació i un porxo central, però fa temps que acumula queixes dels veïns per mal estat. Aquest interior d’illa d’habitatges va ser també durant 25 anys, del 1959 al 1983, el camp de futbol on jugava el Club Esportiu Habitatges el Congrés.