Foto: Josbel A. Tinoco

Barcelona torna a situar-se al capdavant de les capitals estatals en matèria d’inversió social. Segons un estudi de l’Associació Estatal de Directors i Gerents de Serveis Socials (ADYGSS), la ciutat va invertir 254,82 € per habitant el 2022 i és el quart municipi que més diners destina a aquesta partida de tot l’estat. Encapçalen el rànquing Alcalá la Real, Los Llanos de Aridane i Baza.

Pel que fa a les capitals, després de Barcelona, les que més inverteixen són Santa Cruz de Tenerife, que ocupa la 29a posició, i Granada, en la 35a.

Tarafa ho atribueix a les polítiques de BComú

La portaveu adjunta del Grup Municipal de BComú, Gemma Tarafa, atribueix aquests bons resultats a les polítiques “innovadores” en matèria social que durant vuit anys —assegura— va dur a terme el govern d’Ada Colau. Tarafa cita com a casos d’èxit “el pla de salut mental, els serveis de psicòleg, cangur i dentista municipals, els equipaments per a persones sense llar i les millores als Serveis Socials”.

Un dels ajuntaments que assoleixen l’excel·lència

Barcelona és un dels 37 ajuntaments que assoleixen l’excel·lència per la seva inversió en Serveis Socials. L’estudi analitza la inversió social que es detalla en els pressupostos dels 404 ajuntaments de més de 20.000 habitants de l’estat espanyol amb dades corresponents al pressupost liquidat del 2022 que publica el Ministeri d’Hisenda i Funció Pública en el seu portal de serveis telemàtics.