L’accident d’aquest dimecres entre dos trens a Montcada i Reixac ha tornat a posar sobre la taula el debat sobre les inversions a Rodalies de Catalunya. La tinenta d’alcalde d’Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, ha reclamat a l’Estat que s’accelerin: “Cal anar més ràpid”, ha exigit.

Sanz lamenta que “durant molts anys Rodalies no han estat al centre de les polítiques de transport de l’Estat” i creu que “el que ens demostren accidents com el d’aquest dimecres, és que cal posar tots els esforços indispensables i necessaris” i buscar les “fórmules legals, administratives i d’urgència, perquè això no torni a passar”.

Demana que el 2023 ja sigui un any amb millores

La responsable del consistori barceloní creu que “hi ha la sensibilitat per escoltar les demandes que es fan des de Barcelona”. I ha posat com a exemple la reducció de les tarifes en el transport o les inversions previstes en el Pla de Rodalies 2020-2030. Ara bé, creu que “no ens podem imaginar un escenari 2030” i afegeix que “el 2023, 2024 i 2025 hi ha d’haver un escenari en què el transport públic funcioni millor”. Sanz lamenta que “el dia a dia de les persones que utilitzen el tren és molt complicat”.

Raquel Sánchez: “És un episodi puntual”

Per la seva banda, la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha assegurat que, “en un dia com avui hem de ser seriosos i rigorosos, i no barrejar temes. Avui és un episodi puntual. No té res a veure amb inversions i obres per millorar el servei que s’està fent a Espanya, però, sobretot, a Catalunya”. La ministra ha aclarit que quan s’hagin resolt les causes de l’accident es prendran mesures: “Com a resultat de la investigació, si s’han de prendre mesures, que no dubti ningú que així ho farem”, ha assegurat. “L’important és no fer cap hipòtesi”, ha destacat, alhora que ha dit que “tenim una xarxa d’infraestructures i professionals molt preparats”.